verte - neverte

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zvitky múdrosti

Bez ohľadu na to, kde pracujeme, aké povolanie vykonávame, každý z nás je predavačom. Predávame sami seba, aby sme dosiahli osobné šťastie ale i vnútorný pokoj, lebo nás nabáda lepšie žiť.

Nespočetné množstvo kníh mi prešlo rukami, nespočetný počet strán som prečítala , množstvo názvov som zabudla, množstvo autorov sa mi z pamäte vytratilo. Sú však diela, ku ktorým sa vraciam. Nemusia osloviť každého, ale oslovia všetkých, ktorí žijú podľa zásad, ktoré sa nepriečia plnohodnotnému životu nielen vlastnému, ale i iných. Neobmedzujú bytie.
Je to kniha, ktorú dokážete zhltnúť za jeden deň, jednu hodinu, ale môžete sa k nej vracať dlhé roky a vždy v nej nájdete múdrosť.
Bývalý dekan DCIES&HR Lester Bradshaw sa o nej vyjadril : „Kniha, na ktorú sa človek obracia znova a znova ako k priateľovi. Kniha morálne, duchovne a eticky poučná, nezlyhávajúci zdroj útechy a inšpirácie.“
Najväčší obchodník na svete. Kniha , rozprávajúca o 10 zvitkoch, posolstvách. Bez ohľadu na to, kde pracujeme, aké povolanie vykonávame, každý z nás je predavačom. Predávame sami seba, aby sme dosiahli osobné šťastie ale i vnútorný pokoj, lebo nás nabáda lepšie žiť..

Život obchodníka nie je ľahký. Keď človek uspeje, odmena je veľká. Je však taká veľká len preto, že uspeje tak málo ľudí. Mnohí podľahnú zúfalstvu, ochabnú a neuvedomia si, že v rukách majú už všetky nástroje. Mnohí so strachom pozerajú na každú prekážku stojacu v ceste a považujú ju za nepriateľa. Sú nevyhnutné, pretože v obchode, ako i v živote, prichádza víťazstvo až po mnohých bojoch. Každý boj i každá prekážka cibria tvoj um a silu, odvahu a vytrvalosť, schopnosti a sebadôveru, a preto sú prekážky spolubojovníkmi, ktorí ťa nútia stať sa lepšími – alebo všetko zanechať. Každé stroskotanie je príležitosťou pohnúť sa dopredu; odvráť sa od neho, vyhýbaj sa mu – a zahodíš svopju budúcnosť.
Nikdy sa nehnbi, keď niečo skúsiš a neuspeješ, pretože len ten, kto nič nerobí, nič nepokazí.
Maj vždy na pamäti jedno prikázanie: „Ak bude tvoje odhodlanie uspieť dostatočne pevné, nikdy ťa nepostihne neúspech.“ Preto si stále opakuj: „Ak bude moje odhodlanie uspieť dostatočne pevné, nikdy ma nepostihne neúspech.“
Aby si modol deň čo deň viac predávať, musíš dodržiavať zásady zvitkov.
Prvou podmienkou je, že sa budeš riadiť pokynmi prvého zvitku.
Druhou podmienkou je, že o polovicu zisku/zárobku sa musíš vždy rozdeliť s tými, menej šťastnými, ako si ty. Túto podmienku nesmieš nikdy porušiť.
Tretia podmienka je najdôležitejšie. O zvitky a o múdrosť , ktorú obsahujú, sa nesmieš s nikým podeliť. Môžeš ich len odovzdať človeku, ktorý sa objaví. Bude vyvolený. Keď ťa srdce uistí, že je pravý, odovzdáš mu truhlicu s obsahom. Nemusíš klásť otázky, podmienky, aké boli uložené mne a aké ukladám ja tebe. Tretí majiteľ zvitkov môže ich tajomstvo prezradiť celému svetu, ak bude chcieť.
Budú ťa sprevádzať strach, pochybnosti a budeš strácať sebadôveru. Ty si budeš nahlas opakovať slová: „Ak bude moje odhodlanie uspieť dostatočne pevné, nikdy ma nepostihne neúspech.“


studnica múdrosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Vaska, tie Tvoje zvitky
    som čítal v opačnom poradí, ako boli uverejnené. Dúfam, že tých zvitkov bude viac, že si len začala seriál. Je to čítanie na viackrát, nestačí to len raz preletieť. Myslím, že ich budem čítať opakovane a inšpirujú ma k niečomu pozitívnemu. Ďakujem.
    publikované: 04.10.2009 21:20:11 | autor: panigani (e-mail, web, autorizovaný)
  2. alebo po našom platí staré dobré
    trpezlivosť ruže prináša, že by oprašované múdrosti, no idem na ďalší zvitok :-)
    publikované: 05.10.2009 15:48:30 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Paganiny,
    v´daka,
    je ich viac

    publikované: 05.10.2009 16:43:07 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Dere,
    aj tak sa dá povedať
    publikované: 05.10.2009 16:44:11 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014